Woningrenovatie voor Vivare door inTex/Vastbouw Oost

In november 2013 heeft inTex Architecten met Vastbouw Oost een selectie gewonnen voor de renovatie van 102 woningen van Vivare in Presikhaaf te Arnhem. Voor dit project “De Nieuwe Vaart” heeft Vivare een vernieuwende selectiemethode gekozen: de kosten per woning lagen vast en de inschrijvers is gevraagd om hiervoor maximale kwaliteit te leveren. Dus een selectie op “kwaliteit in plaats van op prijs”.

Het plan dat door de combinatie Vastbouw/inTex is gemaakt is unaniem als beste gekozen, met name door de verrassende aanpak van de gevels en de zorgvuldige wijze waarop in het plan van aanpak met de bewoners wordt omgegaan.

De uitdaging was om de problematiek m.b.t. slechte isolatie en de daaruit voortvloeiende koude- en vochtproblemen in de woning adequaat op te lossen. Dit is gedaan door de gevels volledig opnieuw te isoleren, “in te pakken” en goede ventilatie te realiseren.

Daarnaast krijgen de entreezones extra aandacht d.m.v. een luifel, een accent in het metselwerk en kleur, etc. Het energielabel gaat naar A en de woningblokken krijgen een volledig nieuw en fris uiterlijk. De uitvoering is gepland vanaf medio april 2014.

bestaand gevelbeeldnieuw gevelbeeld

Comments are closed.

-->